Kultur

Bolmenbygdens kulturförening

Föreningen bildades 2006 efter den bejublade föreställningen ”sanningen om Gudrun” som var vårt sätta att hantera upplevelserna efter stormen Gudrun ett år tidigare. Vårt syfte är att lokalproducera kultur i Bolmenbygden och i undantagsfall arrangerar vi. Vi vänder oss till alla åldrar och verkar för att kulturen ska förena alla med anknytning till bolmenbygden.

Genom åren har vi genomfört fem stroa musik och teaterföreställningar och 2023 fick vi Ljungby kommuns pris Årets Kulturprestation!

Varje år firar vi smålands nationaldag – fössta tossdan i mass och då bjuder vi på massinpantårta och SFI-smaulännska fö inflöttade, i samband med vårt årsmöte. Våra möten är öppna och finns i sockenbladet för Bolmsö och tannåker som länkas på https://www.bolmso.se/ och https://tannaker.org/

Från vår verksamhetsplan

  • Dansskola för barn
  • Föreningsmässor
  • Dragspelskurser
  • Bolmendag, sista lördagen i juli
  • Filosofpub eller kvällar
  • Världsturné med BOS
  • HöstRock
  • Filmvisning från tidigare föreställningar

I Bolmsö bygdegård, sjöviken, har vi förråd, repetitions- och inspelningsstudio samt både stora och lilla scenen. I replokalen samlas Island Country, dragspelskurser, blueNecks med Ronja, Piafskan och Bolmsö old stars, Evil Iron m fl om utrymmet. Beroende på intresse och vad vi tycker är kul ger vi oss på alla former av kultur. Kulturföreningen är möjliggörare! vi tar ansvar för lokalsamhället och blir rika på upplevelser. Vi repeterar, övar, ornar framträdanden, konstutställningar, dansskola för barn och spelningar. Vi har kul!

Piaf – Passion- Paris

Kampradstiftelsen har beviljat oss medel för ett musik och berättarprojekt Piaf- passion- paris. En föreställning med stämmingar och musik från första världskriget och fram till Edith Piafs död. Det är starka känslor, kärlek och passion, ödesmättade berättelser och inlevelse.

Alla som villa vara med i kulturlivet eller stödda lokal kultur i Bolmenbygden – bli medlem

över 25 år – 100 kr 7-25 år – 50 kr

kultur@bolmso.se

/Irene Olofsson – 0706791113
Mats Öberg 0709652429
Solveig Carlsson, Sofie Knutsson,
Anna Maria Odeholm, Bo Ingman, Sandra Carlsson, Mats Ingemarsson,